Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku nekaterih spletnih strani shranjujejo v računalnik ali druge prenosne naprave ali dlančnike (na primer v pametne telefone ali tablične računalnike).

Piškotki so pri učinkoviti uporabi našega spletnega mesta nepogrešljivi in vam omogočajo spletno nakupovanje v naši trgovini. Uporabljajo se tudi za prilagajanje ponudbe izdelkov in storitev, ki se našim strankam oglašujejo na tem spletnem mestu in drugje. Podatkov, ki jih zbirajo piškotki, brez dodatnih informacij ni mogoče uporabiti za osebno identifikacijo, razen izjemoma, če se uporabljajo skupaj z drugimi informacijami v povezavi s piškotki o delovanju, kot je opisano spodaj.

Kakšno nalogo imajo piškotki?

Piškotki so odgovorni za marsikaj, omogočajo na primer učinkovito krmarjenje po straneh, saj shranjujejo vaše izbire in na splošno izboljšujejo vaš obisk spletnega mesta.

Če naše spletno mesto ne bi uporabljalo piškotkov, bi ob vsakem premiku na novo spletno stran veljali za novega obiskovalca; po vnosu podatkov za prijavo in premiku vas tako naslednja stran ne bi prepoznala, zato bi se morali znova prijaviti.

Piškotki lahko med drugim tudi:

shranjujejo vsebino nakupovalne košarice, ko se pomikate skozi postopek na blagajni;
shranijo podatke za prijavo v račun, da lahko vidite informacije o svojih naročilih in upravljate račun;
zabeležijo, katere dele našega spletnega mesta ste obiskali in kako dolgo ste se tam zadržali, pa tudi katere izdelke ste si ogledali in katere kupili. Vse te informacije nam pomagajo izboljšati naše spletno mesto, da ga bo enostavneje uporabljati, in optimirati storitve, ki jih ponujamo strankam. Tako tudi lažje določimo priporočene izdelke in ponudbo na spletnem mestu.

Ali so piškotki varni?

Da, piškotki so popolnoma varni. Piškotki ne škodujejo vašemu računalniku in sami po sebi ne vsebujejo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče identificirati (identifikacija je mogoča izjemoma, če se informacije združi z drugimi podatki, kot je opisano spodaj pri piškotkih o delovanju). Piškotki tudi ne vsebujejo osebnih podatkov, na primer e-poštni naslov ali plačilne podrobnosti.

Kakšne vrste piškotkov uporabljamo na spletni strani?
 

  • Piškotki, ki jih resnično potrebujete
  • Nekatere piškotke resnično potrebujete, da se lahko brez težav pomikate po našem spletnem mestu in uporabljate določene zahtevane funkcije, na primer to, da si stran zapomni vsebino nakupovalne košarice ali vas prepozna ob prijavi na spletno mesto.

DELOVANJE PIŠKOTKOV

Piškotki o delovanju zbirajo podatke, kako uporabljate naše spletno mesto, na primer katere strani ste obiskali in ali ste naleteli na težave. Ti piškotki ne zbirajo podatkov, s katerimi bi bilo mogoče prepoznati obiskovalca, čeprav lahko vzamejo IP naslov naprave, s katero ste se povezali na spletno mesto. Nekatere od zbranih informacij pa se lahko uporabljajo skupaj z drugimi podatki, ki jih posredujete ob registraciji, če je videti, da ste morda naleteli na težave s spletnim mestom ali naročilom. Vse zbrane informacije potrebujemo, da bomo lahko razumeli, kako obiskovalci uporabljajo naše spletno mesto in kaj jih zanima, ter da bomo izmerili učinkovitost svojih spletnih strani ter izboljšali predstavitev vsebine. Ti piškotki povečujejo učinkovitost spletnega mesta in omogočajo boljše uporabniško doživetje

Oglejte si naše piškotke o delovanju

Funkcijski piškotki

Funkcijski piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, ki ste jih izbrali na našem spletnem mestu, na primer za prednostni jezik in način oglaševanja. Tako vam lahko enostavneje ponujamo želene storitve in omogočimo prijetnejši obisk.

Ciljni in oglasni piškotki

Ciljni in oglasni piškotki se uporabljajo za določanje oglasov, ki bi vas lahko zanimali glede na to, katere dele našega spletnega mesta ste si ogledali.

Piškotki tretjih oseb

Nekatere piškotke na našem spletnem mestu so nastavile druge organizacije, ki za nas izvajajo različne storitve. Analitične storitve smo na primer zaupali specializiranim zunanjim ponudnikom, ki lahko v našem imenu nastavijo piškotke in z njimi zbirajo podatke za poročanje. Občasno lahko na svoje strani vključimo videe ali drugo vsebino s spletnih mest, kot je YouTube, ta mesta pa lahko nastavijo svoje piškotke.

 

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vključen

Na blagajno